به گزارش ایسنا، دکتر سيد حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با وزیر علوم افغانستان، اظهار کرد: نیازی به تاکید بر روابط صمیمی ایران و افغانستان وجود ندارد و سابقه دینی، فرهنگی و همجواری ریشههای فرهنگی که داریم، بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: از گذشته در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاریهای دوجانبه و چند جانبهای بین ایران و افغانستان وجود دارد و در سفری که در سال گذشته به افغانستان داشتیم نیز تفاهمنامهای امضا شد و پیگیریهای آن انجام شده است و بخشی از آن نیز در حال انجام است.
دکتر هاشمی تصریح کرد: در حوزه آموزش علاقهمند هستیم در قالب بورسیه برای رشتههای پزشکی و همچنین مانند گذشته در رشتههای پرستاری و مامایی همکاریهایی را داشته باشیم تا بخصوص از استانهای همجوار افراد بتوانند در ایران حضور پیدا کنند و آموزشهای لازم را ببینند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰۰ نفر از دانشجویان افغان مشغول به تحصیل در ایران داریم و دانشگاههای کابل و هرات همکاری خوبی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارند.
وی همچنین به راهاندازی دورههای پیوند کلیه در هرات خبر داد و گفت: همچنین درصدد راهاندازی پیوند کبد در کشور افغانستان نیز هستیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: ما و همکارانمان در دانشگاههای علوم پزشکی ایران اعلام آمادگی کامل جهت همکاریهای دوجانبه با کشور افغانستان در حوزه آموزش پزشکی داریم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار کرد: با وجود اینکه در منطقه مشکلاتی برای سوریه، کویت و عراق به وجود آمده است، اما دو کشور ایران و افغانستان در منطقه همواره مظلوم واقع شدهاند و در ایام گذشته، چه زمانی که شوروی به افغانستان حمله کرد و چه در زمان حمله صدام به ایران این دو کشور مشقات فراوانی را تحمل کردهاند.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده است هیچ کس جز خدا و مردم به ما کمک نخواهد کرد و آنچه سرمایه اصلی ما است، مردم هستند.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه وزارت علوم و وزارت بهداشت در کشورها بسیار مهم هستند، گفت: دانشگاهها همیشه مورد طمع کشورهای دیگر هستند و اگر دشمن بتواند دانشگاهها را کنترل کند به اهداف خود رسیده و نظام سلطه نوین این مساله را در دنیا دنبال میکند.
وی با تاکید بر اینکه برای کشور افعانستان زود است که نظام آموزش دو پارچه را اجرا کند، افزود: بهتر است که در حال حاضر این کشور سیستم آموزشی موجود خود را دنبال کند.
وزیر بهداشت گفت: ما میتوانیم لیست افرادی که در این ۴۰ سال از دانشگاههای ما فارغالتحصیل شدهاند را در اختیار کشور افغانستان قرار دهیم و این بسته به خود کشور افغانستان است که چطور این افراد را تشویق به برگشت و خدمترسانی در کشور افغانستان کنند و اگر تشویقهایی نیز در نظر داشته باشند که ما بتوانیم در انجام آن همکاری کنیم، دریغ نخواهیم کرد.
وزیر بهداشت اظهار کرد: وزارت بهداشت ایران میتواند به ۵۰۰ نفر از کشور افغانستان با ۵۰ درصد تخفیف بورسیه اعطا کند و اگر افرادی هم تضمین به برگشت بدهند، میتوانند مشمول تخفیف شهریه شوند.
وی همچنین تاکید کرد: امتیازاتی به دانشجویان افغان که قصد بازگشت و خدمترسانی در کشور افغانستان داشته باشند، ارائه میشود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: حضور ما در افغانستان برای جذب توریست سلامت بسیار حداقلی است، چرا که ما علاقهمند به آموزش دانشجویان افغان و کمک به ساخت و توسعه زیرساختهای درمانی افعانستان هستیم.
نظر شما